In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Continguts

El passat dissabte 23 de febrer ARCA va dur a terme un recorregut embARCA’t titulat “Binissalem: història i patrimoni”, dirigit per l’investigador local Joan Martí i l’historiadora de l’art Maria Coll.


Binissalem i ARCA sempre han tengut una relació especial. Va ser una de les primeres localitats de Mallorca que va entendre que s’havia de conservar el seu llegat patrimonial i ARCA va participar en l’elaboració dels seus primers catàlegs de Patrimoni.

De la mà de l’historiador local Joan Martí i l’historiadora de l’art Maria Coll, qui es la representat d’ARCA a la Comissió de Centre Històric de Binissalem, poguerem conèixer d’aprop la rica història d’aquesta localitat del centre de Mallorca.

El nostre itinerari començà a l’estació de tren, situada a la part nord de la localitat. D’allà ens dirigirem fins al carrer del Fang, on poguerem veure diferents exemples d’arquitectura local, que destaca pel bon treball de la pedra viva dels antics mestres pica-pedrers.

Posteriorment, voltarem pel carrer del General Morante, conegut popularment com de ses Roques, on poguerem observar magníficis exemples arquitectònics, com per exemple Ca Don Beltran.

A continuació seguirem pel passeig des Born i allà descobrirem altres exemples arquitectònics com ara can Pere Vallesa, can Perico Ferrer o ca Don Andreu.

Finalment, el nostre recorregut finalitzà a l’interior de la parròquia de la Mare de Déu de Robines. El referent arquitectònic i patrimonial d’aquesta localitat, que presenta una imponent torre i cimborri. La visita a l’interior del temple fou realmente interessant, però cal destacar la visita que es dugué a terme a la sagristia antiga, espai restaurat fa una sèrie d’anys i que actualment serveix per emmagetzamar les peces liturguiques més important de la parròquia, com una Mare de Déu dormida del segle XV i uns àngels que l’acompanyen.

ARCA vol donar les gràcies a Joan Martí i Maria Coll per les seves aportacions al recorregut com a grans coneixedors de la seva localitat, i també vol agrair la presència de la restauradora Kika Coll, qui participà al recorregut i aportà opnions interessants en quant al mobiliari que poguerem contemplar durant la visita.

- EmbARCA't

Exposició Bennazar Palma.

Fins al 10 de desembre al carrer de Can Oliva, 10 baixos (Palma).

Acció patrocinada per: Agència de Turisme de les Illes Balears.

Calendari d'activitats

August 2019 September 2019
Di Di Di Di Di Di Di
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Un m per la cultura i el patrimoni

Aix no es Siclia. Ona Mallorca


PopUp MP3 Player (New Window)
  • Facebook Page: 225172050854509
  • Picasa: ARCAPATRIMONI
  • YouTube: arcapatrimoni
  • External Link: www.arcapatrimoni.net/index.php?format=feed&type=rss&lang=es
Novetats